top of page

Gitaarlessen voor kinderen

Ben je op zoek naar een gitaarleraar voor privé gitaarlessen voor kinderen in regio Meetjesland - Gent? Ik bied gitaarlessen op maat voor kinderen vanaf 8 jaar. Individueel of in groep. 

 

Gitaarlessen voor kinderen gaan verder dan alleen het leren van een instrument. Ze geven kinderen een platform voor zelfexpressie, creativiteit en persoonlijke groei. Daarom kunnen gitaarlessen een waardevolle toevoeging zijn aan het jonge leven van jouw kind.

 

 

Enkele voordelen van gitaarlessen voor kinderen:

​1. Motorische vaardigheden verbeteren

Het bespelen van een gitaar vereist fijne motoriek. Kinderen die gitaar leren spelen, ontwikkelen daarom vaardigheden zoals hand-oogcoördinatie en precisie.B. Creativiteit en expressie bevorderen.
 

2. Creativiteit stimuleren

Gitaarspelen moedigt kinderen aan om hun creatieve kant te verkennen. Ze leren emoties uit te drukken door middel van muziek, wat hun emotionele intelligentie bevordert.


3. Zelfdiscipline en doorzettingsvermogen ontwikkelen

Het regelmatig oefenen van gitaar vereist toewijding en zelfdiscipline. Kinderen leren waardevolle levenslessen over doorzettingsvermogen en het stellen van doelen.

 

Hoe zitten de gitaarlessen voor kinderen in elkaar?

Als ervaren gitaarleraar voor kinderen zorg ik voor het begeleiden, corrigeren en feedback geven om de muzikale vaardigheden te verbeteren. We stellen samen realistische doelen voor de gitaarlessen voor je kind en ontwikkelen een effectieve oefenroutine op zijn of haar maat.

De gitaarlessen voor kinderen volgen steeds een duidelijke structuur en zijn op maat van ieder kind zelf. Er is aandacht voor de basistechnieken (en later meer geavanceerd) en liedjes die aansluiten bij de voorkeuren en het niveau van je kind.

We starten iedere gitaarles smet een warm-up door enkele technische oefeningen. Daarna gaan we verder in op het leren spelen van echte songs gecombineerd met de nodige achterliggende theoretische kennis. Ten slotte schaven we ook het muzikaal gehoor bij met toegepaste eartraining.
 

De gitaarlessen voor kinderen gaan door in een professionele ruimte waar alles ter beschikking is voor een ideale leerervaring. Er zijn kwaliteitsvolle instrumenten, een goede geluidsinstallatie, versterkers, effectenpedalen, microfoons, ... Alles om je kind de kans te bieden om zijn of haar gitaarvaardigheden aan te scherpen. Boek snel een eerste les

Dries geeft gitaarles voor kinderen
Kind speelt gitaar
Lesmateriaal gitaarles

Je kind krijgt bovendien toegang tot de online Drive vol geweldig lesmateriaal. Deze lesdrive bevat meer dan van 180 akkoordenschema's van songs uit verschillende genres, volledige uitgeschreven gitaartabs, heel wat studies per stijl en uiteraard ook lesblaadjes om de theoretische kennis wat bij te spijkeren!

Zo heeft je kind ook thuis steeds toegang tot al het lesmateriaal en kan je zoon of dochter ook op eigen houtje verder oefenen en zich voorbereiden op de volgende gitaarles!

Zo kan

AAN DE SLAG!

Je leert je gitaar stemmen, je zithouding verzorgen en waar al die knoppen op je gitaar voor dienen.
Je leert ook hoe je je gitaar in topconditie houdt!

Gitaarles kind
Kind speelt gitaar

AKKOORDEN, MELODIEËN EN RIFFS

Je leert alle geheimen over akkoorden. Je zal eindelijk jouw favoriete gitaarriffs kunnen spelen.

SONGS SPELEN

Bekende liedjes spelen is toch echt het leukste op gitaar?!
Dus We passen de technieken en akkoorden die je leerde ook meteen toe in echte songs uit zowat alle muziekstijlen!

Stratocaster gitaar
Gitaarles theorie

BASIS MUZIEKTHEORIE & GEHOORTRAINING

Notenleer is zeker geen vereiste maar als je geïnteresseerd bent leer je ook op een speelse manier wat toegepaste muziektheorie. Dit zorgt er voor dat je muziek beter begrijpt en misschien zelf je eigen hit kan schrijven!

Lesaanbod

vanaf 8 jaar tot ...

Individuele gitaarlessen

Een-op-een gitaarlessen van 30 of 60 minuten die volledig op jou zijn afgestemd.

Groepslessen

Initiatielessen van 45 minuten in kleine groepen van maximum 5 personen.

Waar vind je mij?

Gitaarlessen Dries Vanden Borre

Bredestraat 2C, 9920 Lievegem

 

Tel: 0498 39 73 54

E-mail: dries.vanden.borre@hotmail.com

Gitaarlessen Dries Vanden Borre
bottom of page