top of page

Ontdek onze gitaarlessen

Wil je leren gitaarspelen? Of heb je de smaak te pakken en wil je jouw gitaarskills verbeteren? Dries Vanden Borre geeft gitaarlessen aan beginners en gevorderden! Ik neem je mee van de eerste akkoorden en riffs tot de uitdagendste gitaarsolo's.

Kriebelt het om gitaar te spelen?

Onze gitaarlessen volgen steeds een duidelijke structuur op jouw maat. We werken aan de technieken en liedjes die aansluiten bij jouw voorkeuren en niveau. Zo speel je heel snel bekende liedjes en blijven de gitaarlessen boeiend! Je wordt uitgedaagd maar het blijft steeds haalbaar.

Elke gitaarles start met een warm-up door enkele technische oefeningen. Daarna gaan we verder in op echte songs gecombineerd met de nodige achterliggende theoretische kennis. Ten slotte schaven we je muzikaal gehoor bij met toegepaste eartraining.

Dries geeft gitaarles

gitaarlessen Voor alle niveau's

Kind speelt gitaar

beginner

Het doel van beginnerslessen is om plezier te hebben met het spelen van je favoriete nummers en verkennen van je nieuwe instrument.
Je leert je gitaar stemmen, je houding verzorgen en de juiste plectrumtechniek. Je leert de basisakkoorden kennen en hoe ze samenwerken om liedjes te creëren. Natuurlijk mogen enkele eenvoudige gitaarriffs niet ontbreken. Verder leggen we ook de basis voor ritme, timing en muzikaal gevoel.

 

Rockmuziek rock gitarist

Intermediar

We gaan dieper in op de structuur van nummers. Je leert fingerstyle tokkelpatronen met moeilijkere ritmes en nieuwe akkoordvormen.
Je zal ook je kennis uitbreiden met blues- en jazzakkoorden, blues toonladders en leren hoe je moet improviseren en soleren.
Tijdens deze lessen ontwikkel je jouw unieke gitaarsound.

Gitaarspelen blues

gevorderd

Het doel van de gitaarlessen voor gevorderden is om je muzikale kennis te vergroten, je vrijer uit te drukken op je gitaar en te groeien als muzikant. Je leert complexere akkoordvormen, nieuwe toonladders om over akkoorden te improviseren en muziektheorie verkennen en  solotechnieken voor improvisatie over rock, blues, country, .... We bekijken het gebruik van effectpedalen om nieuwe en experimentele geluiden te creëren.

Aanbod

De gitaarlessen gaan wekelijks door op een vast, af te spreken moment.

Stratocaster gitaar

Ideaal voor alle gitaristen, van beginners tot gevorderden die nood hebben aan gepersoonlijke gitaarinstructie van een eerste klas gitaarleraar.

Zowel voor elektrische gitaar als akoestische gitaar.

Online gitaarlessen

Volg online gitaarlessen van bij jou thuis via Zoom. Je hebt enkel een internetverbinding, een camera en een gitaar nodig!

Groepsles gitaar

groepslessen

Als je gitaarlessen wil combineren met sociaal contact, dan zijn de groepslessen gitaar perfect voor jou. Samen met maximum 4 gelijkgestemde gitaarliefhebbers zal je gitaarspel enorm te groeien.

Vind je niet wat je zoekt? Contacteer me gerust en we zoeken samen naar het gepaste aanbod voor jou!

Jongens in gitaarles

Wat leerlingen zeggen

Lieselot B.

'Na een proefles heb ik niet getwijfeld, maar mij onmiddellijk ingeschreven voor een eerste lessenreeks. Dries is een geduldige, positieve leraar met goede didactische vaardigheden. Bovendien brengt hij duidelijk zijn persoonlijke ervaring en passie voor gitaar en muziek in zijn lessen. De lessen zijn aangepast aan het niveau, het tempo en de muzikale interesse van de leerling. Week na week krijg ik een nieuwe uitdaging, zodat ik het gevoel heb echt vooruitgang te boeken. Ik kijk in ieder geval al uit naar de volgende lessenreeks!'

Ann D.

'Dries is een rustige leraar, die je de knepen van het gitaarspelen met handen en voeten uitlegt. Hij heeft veel geduld en moedigt aan om door te zetten. Zalig om iets te leren wat ik als kind zo graag al wou!
Een aanrader om gitaar te leren spelen.'

Murielle P.

'Boeiende lessenreeks. Het tempo van de lessen is ok en zoals ik het had verwacht. Tijdens de lessen is er een heel duidelijke uitleg, er zijn veel tips voor verbeteringen en er is tijd om vragen te stellen. Ook al is het een groepsles, iedereen wordt er individueel begeleid. Zelfs buiten de lesuren is Dries bereikbaar voor vragen, wat best wel handig is om bij twijfels tijdens het thuis oefenen, de juiste feedback te krijgen. Ik ben best wel fier op mijn gitaarkunsten na de eerste reeks van 10 lessen, ik heb dus ook niet getwijfeld om mij voor 2e reeks lessen in te schrijven.'

Lesruimte gitaarles

LEsruimte

Je krijgt gitaarles in een ruimte waar alles ter beschikking is voor een ideale leerervaring.
Er zijn kwaliteitsvolle instrumenten, een goede geluidsinstallatie, versterkers, effectenpedalen, microfoons, .... .

We werken aan jouw gitaarsound en zo doe je alle kennis op die een goede gitarist nodig heeft om zijn eigen sound te creëren en vorm te geven.

P7120057_DxO.jpg

Lesmateriaal

Volg je les? Dan krijg je toegang tot de online Drive vol geweldig lesmateriaal. Deze lesdrive bevat meer dan 220 akkoordenschema's van songs uit verschillende genres, volledig uitgeschreven gitaartabs, heel wat studies per stijl en uiteraard ook lesblaadjes om jouw theoretische kennis bij te spijkeren!

Zo heb je thuis steeds toegang tot al het lesmateriaal en kan je je optimaal voorbereiden op de volgende gitaarles!

Lesmateriaal gitaarles

Waar vind je mij?

Gitaarlessen Dries Vanden Borre

Bredestraat 2C, 9920 Lievegem

Tel: 0498 39 73 54

E-mail: dries.vanden.borre@hotmail.com

bottom of page